Avslutning for avgangselever på Vg3 og Vg2 yrkesfag

Over tre varme kvelder i juni var det avslutning for elevene som er ferdig på Nannestad videregående skole. På grunn av smittevern ble det en litt annen seremoni enn vanlig, men det ble like fullt høytidelig og god stemning.

Idrettselevene samlet seg for et siste klassebilde - Klikk for stort bildeIdrettselevene samlet seg for et siste klassebilde Leni Hembre Burdal Dette året ble avslutningsseremoniene spredt ut over tre kvelder. Tirsdag 16. juni var det 3STA, 3STB, 3STC og 3ID som ble takket av. Elevene fikk ha med seg foreldrene sine, og det var mange som møtte opp. Onsdag 17. juni var det avslutning for Vg3 Medier og kommunikasjon, påbygg og Vg2 Service og samferdsel og på torsdag 18. juni kom elevene fra Vg2 restaurant og matfag, Vg2 helse og oppvekst og Vg3 hudpleie. 

Alle som kom ble geleidet inn i skolens restaurant i puljer. Nannestad Janitsjarkorps hadde forhåndsinnspilt to sanger som ble spilt over høyttalerne da elever og foreldre ankom.

I restauranten var det markeringer på gulvet hvor de kunne stå i små grupper. Elever fra Vg1 restaurant og matfag serverte mozell med jordbær mens avgangselever og deres foresatte ventet på å bli sluppet inn i Fugleberget til selve seremonien.

I Fugleberget foregikk seremonien klassevis for å kunne følge anbefalingene for smittevern. Stine Jeppesen talte til alle elevene hvor hun ønsket elevene lykke til videre i livet. Elevene fikk høre diktet "Din veg" av Olav H. Hauge. Kontaktlærerne talte også til sine elever, og alle elever fikk en rød rose. De fikk også med seg diktet til Hauge, med en illustrasjon.  

Etter seremonien var det mingling i sola utenfor skolen. Leni Burdal og Dina Maria Øien fra Vg2 Medier og kommunikasjon tok bilder alle kveldene. 

Alle bildene fra samtlige kvelder finner du her

”Din veg” av Olav H Hauge

Ingen har varda den vegen
du skal gå
ut i det ukjende,
ut i det blå.

Dette er din veg.
Berre du
skal gå han. Og det er
uråd å snu.

Og ikkje vardar du vegen,
du hell.
Og vinden stryk ut ditt far
i aude fjell.

Kilde: Dikt i samling, Det Norske Samlaget, 2000, s. 75

Til toppen