Intervjuet vinneren av Ungdommens kritikerpris

Vinneren av Ungdommens kritikerpris, Marie Aubert, besøkte i dag juryklassen 3STC.

Maja intervjuet Marie Aubert. - Klikk for stort bildeMaja intervjuet vinneren av Ungdommens kritikerpris 2020. Roy Martin Kristiansen

Planen var at elevene skulle intervjue alle de nominerte forfatterne til Ungdommens kritikerpris i mars i år, men bare noen få dager før arrangementet ble hele landet stengt ned. Nå, nesten ni måneder senere, tok vinneren av prisen turen til Nannestad for å snakke med elevene som var med på å kåre henne til vinner.

Det var Truls og Maja som intervjuet Aubert og det ble en veldig interessant samtale om blant annet Auberts erfaringer som forfatter og tolkninger av boka hennes.

Aubert kunne fortelle at hun ikke trodde at boka hennes kom til å vinne, siden den handlet om mennesker i 30- 40-årene.

- Jeg trodde den var mer aldersspesifikk, men det viste seg at ungdom kjente seg igjen i blant annet søskenkonflikten i boka, og det å kjenne på ensomhet i egen familie, sier hun.

Maja spurte blant annet om hvordan skriveprosessen hadde vært, og Marie kunne fortelle at hun ønsket å finne en spennende situasjon hvor hun kunne si noe om vanlige folk og hvordan man kan oppføre seg i en presset situasjon. Hun ville skrive om et søskenforhold som var litt dårlig og hadde noen dype sprekker i seg.

Aubert ble også spurt om tips for å bli forfatter, og da sa hun at det er lurt å lese mye bøker. Hun anbefalte også å ikke være bekymret for at det man skriver skal bli bra med èn gang, men lære seg at det kan være gøy å skrive selv om det kanskje ikke er så bra. Og man må like å skrive, venne seg til det og ikke være perfeksjonist.

Truls intervjuet også forfatteren, og han spurte blant annet om hvorfor hun hadde kalt boka "Voksne mennesker".

- Jeg valgte tittelen litt på grunn av at det handler om voksne mennesker som oppfører seg som barn. Hva er det å være voksen? Er det å ha nådd en viss alder, eller når man har fått familie og jobb? Når regnes man som voksen i sin egen familie? Er det i det hele tatt mulig? svarte Aubert.

Truls var også en av elevene som bokbadet Marie Aubert. - Klikk for stort bildeTruls var også en av elevene som bokbadet Marie Aubert. Roy Martin Kristiansen

Truls spurte også om hva hun ønsket at ungdom skulle ta med seg fra boka

- Mange har sagt at man tenker at alt blir lettere når man blir voksen, men så er man bare helt lik og så dukker det opp digre voksenproblemer som man bare må takle, svarte hun.

Marie Aubert tok imot spørsmål fra de andre elevene til slutt, og det var tydelig at dette var en bok som hadde engasjert elevene.

Nannestad vgs takker Marie Aubert for besøket!