Klart for ny runde med Buzztalks

Elever på Vg1 Medier og kommunikasjon har fått i oppgave å filme og produsere årets Buzztalks, i skolens oppdaterte filmstudio.

Kjell Arnt sammen med elevene fra 1MK. - Klikk for stort bildeKjell Arnt sammen med elevene fra 1MK. Roy Martin Kristiansen

Realfagslærer Kjell Arnt Nystøl er ansvarlig for foredragsrekken, mens medielærer Per Balch-Barth er ansvarlig for elevene som jobber med produksjonen. Det er Umair, Emma, Erle, Tuva og Sander i 1MK som har fått i oppdrag å produsere foredragsrekken. Det synes de er veldig gøy.

- Jeg føler virkelig at jeg går på medier og kommunikasjon når jeg jobber med dette, sier Emma, og legger vekt på at det er veldig lærerikt å jobbe så praktisk.

I dag har elevene laget en videointroduksjon til Buzz talks, sammen med Kjell Arnt. De har blant annet eksperimentert med lyd og Kjell Arnt danset foran kamera, sammen med elevene.

- Det er kjempegøy å bli kjent med det nye utstyret i filmstudio. Når man er interessert i dette er det veldig gøy å få jobbe på denne måten, sier Tuva.

Ved skolestart i år ble det kjøpt inn masse nytt utstyr, blant annet nye lamper, kamera og mikrofoner. Per Balch-Barth er veldig fornøyd med hvordan filmstudio har blitt, og forteller at de nå kan streame for eksempel foredrag og intervjuer for hele skolen. De kan også ta med seg utstyret og ta på seg oppdrag med å filme og streame eksterne arrangementer. Det er også en veldig nyttig erfaring for elevene å ta med seg, med tanke på videre jobbing innenfor for eksempel TV-produksjon.

Neste tirsdag er det første Buzz talk og da er det Marthe Berg fra 3STA og Oskar Vigren fra 3STB som skal snakke om Elon Musk og neurolinkkobling til hjernen.

Erle avslutter med å si at det var ekstra gøy å se Kjell Arnt danse i introduksjonsvideoen.

- Det hadde vi ikke fått sett i matteklassen, for å si det sånn, sier hun og ler.