Oktober var psykisk helse-måned

Gjennom hele oktober var det flere arrangementer og markeringer på skolen i forbindelse med psykisk helse. Her kan du se bilder av og lese om hva som skjedde.

Elevrådet stod bak mye av det som skjedde. Blant annet delte de ut gratis muffins om morgenen da elevene ankom skolen. Det ble for mange en ekstra hyggelig start på dagen. I tillegg delte elevrådet ut små lapper med hyggelige slagord, som blant annet "Smil - du gjør en forskjell". Små tiltak som lyser opp i hverdagen.

Truls fra elevrådet delte ut lapper med oppmuntrende ord.  - Klikk for stort bildeTruls fra elevrådet delte ut lapper med oppmuntrende ord. Roy Martin Kristiansen

Men det største elevrådet gjorde var nok å oppfylle drømmene til andre elever. De hadde en drømmekasse, hvor alle elever kunne skrive drømmen sin på en lapp, og håpe at den gikk i oppfyllelse. Og siste uke i oktober var det flere elever som fikk drømmene sine i oppfyllelse hver dag. Det var stor variasjon i hvilke type drømmer som ble oppfylt. Alt fra energidrikker, fløtegratinerte poteter, pledd og gavekort i kantina. Men de to vinnerne som ble mest fornøyd var nok de som ønsket seg en dag på spa og en flytur. Og begge skal få ønskene sine oppfylt.

På Vg1 Helse- og oppvekst hadde elevene en praktisk oppgave hvor de lagde blader med bilder der de tolket spørsmål fra Spør mer-kampanjen. Som for eksempel "hva gjør deg glad?", "hva er to sterke sider ved deg", "hva drømmer du om å gjøre om 10 år", "hva kom først, høna eller egget?", "hvem ser du mest opp til?", "hva ville du gjort om du vant 100 millioner kroner", "når var sist du lo skikkelig godt?". Elevene lagde så bilder som svar på spørsmålene i tillegg til å svare enkelt i tekstform. Elevene håper treet kan være et tre for undring og refleksjon. Treet henger nå i Fugleberget.

Treet som elevene på vg1 Helse- og oppvekst laget. - Klikk for stort bildeTreet som elevene på vg1 Helse- og oppvekst laget. Kine M. Kapaasen Madsen

Et annet tiltak var at tirsdag 27. oktober skulle alle elever kle seg i grønt for å markere fokus på psykisk helse. Det ble en svært grønn elevmasse denne dagen, og vinneren fikk seg gavekort i kantina. Hun var kledd i grønt fra topp til tå, inkludert grønn neglelakk.

Tidligere ordfører i Eidsvoll, Einar Madsen, holdt et innlegg til elevene om psykisk helse, det kan du se her:

Holter kirke var også med på å markere psykisk helse-måned ved å lyssette kirken i grønt.

Holter kirke ble lyst opp i grønt.  - Klikk for stort bildeHolter kirke ble lyst opp i grønt. Holter menighet

På Læringssenteret kunne man finne bøker og filmer om psykisk helse, noe både lærere og elever tok seg tid til å se på og låne. Også fellestiden til lærerne ble brukt til å sette fokus på psykisk helse, blant annet ved at helsearbeider Pernille Halvorsen holdt et foredrag på Teams for alle ansatte om hvordan man best tar vare på seg selv, når man tar vare på andre.

Alt i alt var oktober en måned hvor elever og ansatte fikk satt psykisk helse i fokus.