Smakfullt kulturmøte på voksenopplæringen

Klassene på Vg2 Helsefagarbeider på voksenopplæringen hadde forrige fredag en ekstra hyggelig lunsj.

Alle elevene hadde nemlig laget mat fra sine opprinnelsesland, og kunne by på mange spennende smaker.

Lærerne Karin Østbye Høieggen, Stanislava Vujovic og Gro Bøygard slo sammen de to klassene slik at alle elevene kunne samarbeide. Dermed ble det høy aktivitet på kjøkkenet i Helse- og oppvekst-fløyen fredag formiddag. Alle elever og lærere gikk med munnbind av hensyn til smittevern. Elevene laget smakfull mat fra blant annet Eritrea, Thailand, Filippinene og Litauen.

Rektor Kersti Kelder ble også invitert til lunsjen, og hun skrøt av både maten og elevene:

- Dette er jo en skikkelig hverdagsluksus, sa hun med et smil.

Gjennom dette prosjektet lærer elevene både om folkehelse, kulturmøter, kommunikasjon og samhold.

Klikk for stort bilde Roy Martin Kristiansen